Concert fotografie & video

20150617-_MG_6791-bewerkt ©2014  EMR PhotographyGister een video bewerkt, lag al een tijdje op de plank. Enige tijd geleden had ik er nog een artikeltje aan toegewijd zie: Tribut to Jan Hupkens

Naast foto’s maken, maak ik ook graag video’s. Foto’s en video’s samen bewerken is helemaal leuk. Het vervelende is vaak wel, dat het heel veel tijd kost. Gemiddeld ben ik toch met een foto vijftien minuten bezig. En met een minuut film ben je vaak een uur bezig! Dan heb ik het natuurlijk alleen over het bewerken van de foto en de film. Op onderstaand filmpje heb ik gister ook de foto’s in de video gemonteerd.

Wat ik zo leuk vond aan deze avond, zijn zeker de instrumenten die worden bespeeld. Ik ga wel vaker naar concerten en een drumstel, bas en elektrische gitaar, zijn dan vaak de gebruikte instrumenten. Of beter gezegd; de bekende instrumenten voor mij, die ik zelf ook heb behalve het drumstel. Maar niet zo goed kan bespelen. 12745708_10154086066273900_6978135973141338948_n

Vorig jaar heb ik een piano aangeschaft. Omdat ik er zo veel moeite mee heb om een stukje te spelen. Heb ik er nog meer respect voor hoe dan die muzikanten er z’n mooi geluid uit kunnen krijgen. Het dak, ging er dan ook echt van af die avond. Helaas kon ik niet tot het einde blijven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wat ik niet veel live heb gezien is de Saxofoon. Dit instrument en de mannen die het bespeelde had ik extra veel aandacht voor. Zo gaaf, en zeker van zo dicht bij. Ik fotografeerde het meeste met een “Canon 700D”.

Ik had ook nog een reserve camera mee een “Canon 350D”. Mijn eerste camera en is nog steeds werkend. Ik gebruikte een “50mm objectief” dat betekend; dat je niet kan inzoomen maar, daar in tegen wel super mooie foto’s kan maken en een diafragma zou kunnen bereiken van 1.8.

Ik stond dus helemaal vooraan en dat maakte het helemaal te gek. Gelukkig had ik oordoppen in want ik stond ook pal met mijn oren bij de boxen. Als je ook veel fotografeert bij concerten of simpelweg je bezoekt ze veel, echt hoor mijn advies is wel doe van die oordopjes in. Als je gehoor eenmaal beschadigd is komt het niet meer goed.

20141019-IMG_3377 ©2014  EMR Photography
Sigma 17-35mm

Bijna vergeten te vertellen, ik gebruikte ook een “groothoeklens” 17-35mm van Sigma. Het mooie van dit objectief is dat; als je dan voor aan staat je ook meer beeld krijgt omdat het een groothoeklens is. Het woord groothoek zegt het ook al. En als ik mij omdraaide dat lukte best moeilijk dan kon ik ook een groot deel van het publiek fotograferen ja de zaal zat sjok vol. En niet te vergeten dat dit objectief ook super mooie foto’s kan maken.

Je heb altijd van die grappenmakers die met bier aan het dansen zijn. Bescherm je objectief door bijvoorbeeld door een UV filter op je objectief te schroeven.

15966054_1197854836918084_8508900753670469641_n

Wat kan ik er verder nog meer over vertellen. Zorg dat je je camera goed zeg maar blind kan bedienen er is vrij weinig ruimte omdat het zo druk is, licht is er meestal ook bijna niet omdat alle lampen naar het podium staat, en niet te vergeten die prachtige muziek kan ook storend zijn afleiding licht om de hoek.

222

Vergeet niet een reactie te plaatsen a.u.b. altijd leuk om terug te lezen. Voor vragen reageer gezellig.

Foto’s 

Copyright © 2017 ELLY-ELtje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s