Leerzaam

Afbeelding

4 boorden 4 foto’s met 4 verschillende instellingen, vervolgens ben ik lekker bezig geweest om dit aan verschillende groepen te vragen aan fotografen met een kaliber waar je u zou moeten zeggen die ook lid zijn van de groep op Facebook. Kortom ik ben blij dat ze antwoord geven maar sommige mensen…………..

Zeker fotografen als ik het mag geloven die gingen mij echt even te ver even niet te groen ff niet dit en ff niet dat, mij ging het om de foto zo goed mogelijk in beeld te krijgen, niet meer en niet minder. Dus wil het volgende even met jullie delen misschien hebben jullie er ook wat aan en misschien fotograferen jullie net zo graag als ik ondertanden eten.

Misschien ook net zo gek dat dit dan toch z.s.m op het internet in een blog moet knallen, wie zou het zeggen maar goed daar komen de antwoorden die ik dan nog wel intrasant vond.

Vraag stelling:

Vandaag weer heerlijk gekookt dit keer gaat het even niet om Koken doe je z® maar om de uiteindelijke deze vier foto. Foto’s uiteraard in RAR geschoten.

 • Bij alle 4 de foto’s 400 ISO, lens 18-55 mm, belichtingswaarde linksboven 1/60 sec ook voor links onder en rechts onder, rechts boven1/30 sec. brandpuntafstand allen 49 mm links en rechts boven zonder flits, links onder en rechts onder met flits. links onder met extra licht, rechts onder licht uit met flits, verder witbalans en lenscorrectie met lichtroom ingesteld op automatisch. maar het gaat welke foto is het mooiste en waarom opbouwende kritiek is meer dan welkom. Alvast bedankt.

  Photo by EMR Photography, All Rights Reserved. © 2014 Info @ www.fotomodelmarijn.com

Antwoorden:

  •  

  Eppo Karsijns En ik schiet tegenwoordig eerst een witje mee. Dan heb je witbalans iig voor elkaar.

  •  

  Renco Hatenboer In ieder geval moeten je spruitjes er perfect en glimmend uitzien en natuurlijk groen. Eigenlijk doen ze dat niet op de foto. Probleem is het bord (veel te druk en de stampot maakt het er nog drukker op. Ik zou daar naar gaan kijken. Deze foto’s zijn niet de moeite waard om er veel aan te doen. Dus probeer eerst een fraaie composite neer te zetten en ga het dan belichten om het nog smakelijker en fraaier te maken. Advies less is more!

 1. Jurgen VerschoorenZou een zwart bord genomen hebben, de lijnen op het bord trekken te veel de aandacht 🙂

 2. Schrijf een antwoord…

  Wouter Colen(Opbouwend bedoeld) Belangrijker dan flits of niet, is de omgeving waar je je bord fotografeert. Deze ruimte zou zo goed mogelijk verlicht moeten zijn. Op de foto lijkt het alsof je een heel donkere plek gekozen hebt, en ook de ondergrond doet er geen goed aan. Elke publiciteitsfotovan eten, voor zover ik mij die kan voorstelen, heeft een witte ondergrond. Hier is een reden voor. De “compositie” maakt je bord niet aantrekkelijk. De foto zou mooier zijn met bijvoorbeeld enkel 5 spruitjes. Verder: Laat de flits het bord van bovenaf belichten, best met een softbox,of beautydish, groter dan het bord zelf. op die manier is alles gelijkwaardig belicht, en heb je minder schaduwen, die het eten grauw doen lijken. (off camera flash dus). Verder:
  HAAL DAT LOGO ERAF! (misschien de belanrgijkste feedback)
  1) zet nooit je logo op een oefenfoto als deze. Zodra je werk beter wordt krijg je hier spijt van. Je wil dan ook niet dat je naam hieraan gekoppeld wordt.
  2) Zet nooit een logo voor modelfotografie over een foto van een bord met spruitjes.

  Nog een tip: maak deze foto eens van bovenaf.

  Je vergeet een belangrijke parameter: De lensopening. Deze is te groot. De voorkant van je bord is scherp(er) de achterkant is onscherp. Gebruik best een statief, en gooi de lens dicht, F8 bijvoorbeeld,
  succes, www.woutercolen.be

 

Leerzaam of niet?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s